2.2.2 COMISSIÓ SOCIOEDUCATIVA: INFANTS I JOVES

 

La Comissió Socioeducativa, dirigida als col·lectius d’infants i joves, persegueix els següents objectius:

1.- Assumir una visió més crítica i responsable sobre la problemática de VDG i aprendre a fer front a les situacions de desigualtat que es generen dins l’àmbit escolar i fora d’ell.

2.- Millorar el compromís i el coneixement de la comunitat sobre la problemàtica de VDG.

Accions desenvolupades:

  • Consolidació Comissió Socioeducativa: els serveis i entitats dels barris dirigits a infants i joves es reuneixen periòdicament per a donar resposta a les necessitats d’aquests col·lectius. La creació d’aquest espai ha fet possible la construcció de noves relacions i sinergies entre els referents i professionals de l’àmbit de l’educació.
  • Disseny i desenvolupament d’accions col·lectives dirigides a la prevenció de la VDG: marxa silenciosa amb les escoles i gent gran dels barris, decoració floral plaça Pau Casals en honor a les víctimes de VDG i a les dones de les nostres vides,  cinefòrum intergeneracional amb perspectiva de gènere, etc.
  • Implementació del projecte d’intervenció   per a la sensibilització i prevenció de la desigualtat i la violencia de gènere entre parelles adolescents (2016-2018) dirigit a famílies, professorat i alumnat de secundària del CC. Verge del Carme i CC. Escolàpies.
  • Creació i socialització de diferents eines de sensibilització:
    1. Videoclip “Torre de Igualdad” (CC. Escolàpies)
    2. Còmic “A través del espejo” (CC. Escolàpies)
    3. Obra literària “Érase una vez…” (CC. Verge del Carme)

 

Els serveis i les entitats que integren aquesta comissió són els següents: APIMA CEIP Rei Jaume I, Espai Màgic, Escola d’Infants Municipal, CMSS Ponent,  Centre Evangèlic, Servei de Dinamització de Joves de l’Ajuntament de Palma (DINAMO), Centre Illa,  Amadip, Equip ICI.

dbbf0224a31bd8a7daac5b72e75232f7

Fer feina en equip divideix els esforços i multiplica els resultats!