3.3 PROJECTES INNOVADORS (prevenció desigualtat i VDG / prevenció soledat i aïllament social)

Els projectes innovadors són iniciatives  transformadores que es consideren necessaris per anar reforçant els processos socioeducatius i per anar convertint a Santa Catalina i es Jonquet en comunitats més sensibles i més implicades amb el seu entorn. Els projectes  donen visibilitat a aquelles realitats i  necessitats que afecten a les persones grans, a l’infància, juventut i a les seves famílies i també volen proporcionar una dimensió comunitària als barris, a través de la construcció d’una visió unificada i conjunta i l’entremat d’una xarxa de relacions i aliançes creades per part de les entitats i serveis que cada dia lluiten per millorar i fer més agradable la vida de les persones que resideixen al territorio.

Projecte innovador dirigit a la prevenció i abordatge de la soletat i l’aïllament social de les persones grans dels barris:

PREVENCIÓ:

sempreamable català

 

  • Fase 3: Disseny campanya de sensibilització dirigida a la xarxa empresarial (cartell, carta informativa, ferratina). CARTELL LOCALS

INTERVENCIÓ

  • Impuls del nou programa “Sempre Acompanyats” que dona resposta a les situacions de soletat no volguda que pateixen les persones majors, amb el suport d’Obra Social La Caixa, Ajuntament de Palma e IMAS (Full informatiu)

 

Projecte innovador dirigit a la prevenció i intervenció sobre situacions de desigualtat i violencia de gènere entre parelles adolescents: Projecte d’intervenció per a la sensibilització i prevenció de la desigualtat i la violencia de gènere en parelles adolescents. 

  • Fase 1: Implementació del projecte en el CC. Escolàpies (cursos secundària 2016-2017)
  • Fase 2: Implementació  del projecte en el CC. Escolàpies (cursos primària i secundària  2017-2018) i    en el CC. Verge del Carme (cursos   secundària   2017-2018).
  • Fase 3: Implementació del projecte en el CC. Escolàpies (cursos primària i secundària 2018-2019), en el CC. Verge del Carme  (cursos secundària 2018-2019) i en els centres públics (cursos primària 2018-2019).