Acomiadament i agraïment a totes les persones que amb la seva implicació amb fet possible aquest procés comunitari

Palma, 21 de desembre de 2020

Després de 6 anys i mig ha arribat el moment d’acomiadar-se del projecte ICI i deixar el procés en mans de la comunitat. Han estat uns anys molt profitosos, si bé sempre es podria haver fet més, s’han pogut demostrar els resultats del que representa la implementació d’un mètode d’intervenció comunitària validat científicament, capaç de generar processos comunitaris d’àmplia participació social a més de 36 territoris de l’estat espanyol.

A Palma, des del GREC hem tingut la sort de poder-lo desenvolupar, això ha estat gràcies a la implicació d’uns 50 recursos i entitats que han passat pel projecte, a més de la ciutadania a títol particular, dedicant el seu temps i esforços a apostar per un projecte comú, centrat en fer front conjuntament als reptes i problemes socials derivats dels canvis socioeconòmics i culturals actuals.

Han estat més de 340 activitats i tallers socioeducatius, derivats de la Programació Comunitària Participativa, centrada en les persones grans, família, infància i joventut. Mitjançant l’organització de la comunitat en comissions de feina (salut, convivència i socioeducativa) treballant  entorn a uns eixos de gran significativitat pel procés, com el cas de fer front a la desigualtat i violència de gènere, a l’edadisme, fomentar la participació i recuperació del protagonisme d’infants, joves i persones grans a la seva comunitat, la intergeneracionalitat i la interculturalitat com a riqueses que construeixen capital social a la nostra societat.

Queda un profund agraïment a les persones de tots els recursos, entitats i ciutadania que han participat durant aquests anys, amb el somni de què un canvi és possible, de què la ciutadania ha de ser la vertadera protagonista a la seva comunitat i de què junts i juntes podem aconseguir una comunitat més justa i més amable amb les persones.

Per acabar, un agraïment a les persones que han format part de l’equip comunitari del projecte durant aquest període:

Toñi Segura

Pau Alomar

Cristina Sánchez

Maria Ferrer

Juan Díaz

Josué Efedaque (Centre Evangèlic)

Gori Estarellas

I un servidor, qui escriu aquestes paraules d’acomiadament, Carlos Vecina

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s